Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F5N - Helikopter 3D ...

3dxlogo.jpg

3dmcurrentlogo.jpg

 

Kedves 3D-t kedvelők! Ezen az oldalon a „Bundián” (USA) barátommal bemutatjuk a „3D Masters 2011” verseny manőversorozatát. Az anyag eredetileg itt érhető el:

http://www.fly3dx.com/setManoeuvres.php

,de ha magyarul szeretnéd, akkor  jó olvasást és jó gyakorlást. A gyakorlatsor 40 manőverből áll, ezek folyamatosan kerülnek fel az odalra. 

A Bundiánnak gratulálok, hiszen őt is beválogatták az idei versenybe, igaz az USA színeibe, de azért mégis csak magyar... Jó gyakorlást!

1. Travelling Backwards Flip  Áthúzásos backflip

A helikopterrel előre haladva a repülési vonal mentén egy backflip-et csinálunk. A manővert közepes sebességgel, egyforma magasságal és irannyal visszük véghez.

 

 

2. 2 x 4 point Backward Roll / 2 x 4 pontos hátrafelé forduló

A helikopterrel közepes sebességgel hátrafelé haladva két aileron roll-t írunk le, és minden rollban 4 jól látható stop-ot csinálunk. 

 

 

3. 540 Bounce / 540 fokos forduló

Ez a manőver két háton végezett 540 fokos piruettet tartalmaz 1 piruett mindkét irányba egy minimális stoppal irányváltás közben. A manővert háton lebegésbol orral felénk kezdjük és úgy is fejezzük be. Állandó magasságot és poziciát tartunk a manőver alatt.


 

  

 4. Tic Toc / Tic Toc

Ez a manőver egy folyamatos tic toc-ot tartalmaz 6 pitch változtatással. A manővert a pályával szimetrikusan repüljuk, megegyező maggaság, hossz és sebességgel. A manővert függőleges vagy vizszintes farokcsővel repüljük.

 

5. Knife-edge Pirouette

A Knife Edge piruettet közepes/gyors áthuzásból kezdjük, pontosság állandó magasság és jó pozicióra törekszünk.

 

6. Inverted Nose-in Circuit / Háton Kör, orral befelé

A helikopterrrel háton lebegve egy kört irunk le orral folyamatosan a kör közepe felé mutatva, állandó magasság szinmetrikus kör és sebességgel.


 

7. Figure 8 Inverted Circuit / Háton nyolcas

A helikopterrel egy nyolcast írunk le háton lassú sebességgel, állandó magassággal.

 

8. Backwards Loop / Hátrafelé Loop

A helikopterrel hátrafelé haladva leírunk egy loop-ot. Szép kör alakra törekszünk egyforma induló és befejező ponttal. 

 

9. Stationary Fwd / Bkwd Flips / Helyben előre/hátra flip

Az előre vagy hátra flipet helyben lebegésből kezdjük jó pozicióra állandó magasságra és folyamatos fordulásra törekszünk. 

 

10. Pie Dish /

A helikopterrel köröket írunk le a pálya mentén. A helikopterrel oldalra haladunk állandó magasságban és sebességgel közel függőleges pozícióban, legalább 4 kört írunk le talpal befele vagy kifelé, orral lefelé vagy felfelé.
 

11. Tumbling Loop / Bukfenc Loop

A helikopterrel folyamatos előre vagy hátra bukfencezéssel egy függőleges kört írunk le. A kör legyen szimetrikus és a bukfencek sebessége egyenletes.


12. Inverted Backward Loops / Háton hátrafelé Loop

Háton repülésből kezdve leríunk két fűggőleges kört, törekszünk a minél szimetrikusabb körre és egyforma kezdés és befejezés pontra.

13. Sustained ChaosFolyamatos Kaosz

A mavőert minimum 10 másodpercig a pilóta előtt végezzük, egyenletes piruettel és olyan pirett sebességgel, hogy meg lehessen különböztetni a piroflipptól. 

14. Snake / Kigyó

A helikopterrel kigyó alakot repülünk legalább négy félkört leírunk talpal kifelé és talpal befelé váltogatás közben. A farokcső viszintes legyen és a rotorsík minél közelebb legyen a fűggőlegeshez.

Videó nincs.

15. Elevator SlapperEmelkedő Slapper

Az elevator slapper egy felkör, amibe középen beleteszünk egy fél átfordulást. Minimum 6 átfordulást csinálunk a manőverben törekszünk az egyenletes magasságra sebességre és távolságra.

16. Death Spiral / Halal Spiral

Minimum 50 méteres zuhanás kife egde-ben amibe elevátor átfrodulásokat teszünk. A manővert a pilóta előtt végezzük a befejezés olyan alacsonyan amivel a pilóta kenyelmesen érez.

17. Pirouetting Roll / Flip / Piruettezo Roll/Flip

Egy áthúzásos manőverben két piruettező átfodulást és roll-t csinálunk, megallás nélkül egyenletes magasságban.

18. Backwards Rolling CircleHátrafelé átforduló kör

Folyamatos hátrafelé aileron átfordulással leirunk egy vizszintes kört.Törekszünk a minél szimetriksabb körre, egyenletes magasságra és folyamatos sebességre. 

19. K 1.5 Auto* / K1.5 Auto Rotáció

A maőnover egy autorotát tartalmaz amiben egy 360 fokos aileronatfordulást csinálunk. Az aileron átfordulást minimum 25 méter autorota után kezdjük. Törekszünk az egyenletes ereszkedésre és minél közelebbi landoláshoz a kijelölt landoló helyhez. 

20. Forward Rolling LoopElore atfordulas loop

A helikopterrel előre haladva függőleges kört irunk le, miközben legalább két aileron átfordulást végzünk. Törekszünk a szimetrikus körre, folyamatos sebességre és egyenletes átfordulásokra. 

Egy kis pihenés... Folytatás, hamarosan...

 

 

A mappában található képek előnézete F3N Dinamikus "3D" Manőverek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

info@fecomp.hu

(Ramirezi, 2011.04.22 15:07)

Gratulálok az oldaladhoz!
Mindenki a technológiára helyezi a hangsúlyt, örömmel látom, hogy te megmutatod a technikát is /tényleges manőverek/.
További sok sikert!

Re: info@fecomp.hu

(Mi24Misu, 2011.04.23 21:23)

Szia Ramirezi, Köszönöm az elismerő szavakat.
T. Misu