Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdő RC Helikopterezni kívánók

útmutatója....

Kép

Első alkalommal vegyél egy legalább 4 csatornás helikoptert: Ez kevésbé nehezíti meg a kezdeti lépéseket, nem perül gyorsan így könnyen irányítható. Ami itt fontos, hogy ráérezz a helikopter irányításra – erre ezek a gépek megfelelőek – eleinte nehéz lesz ezzel is repülni de ha ráérzel akkor nagyon nagy repülési élményt ad. Én E-Sky LAMA IV helikopteren kezdtem a repülést, eleinte egy egy teljes forduló is kihívás volt (természetesen a lebegések után) de egy idő után határtalan élmény volt amikor a már képes voltam a helikopter orra körül spirált repülni... csak ajánlani tudom.

 

 

 

 

KépE-Sky LAMA IV

Egy kis koax helikopter, a koaxiális elrendezés miatt könnyen lehet vele megtanulni repülni, elsősorban beltéri repülésre tervezték, szélcsendbe ki is vihető... Általában adnak hozzá szimulátor kábelt és párhuzamosan azt is lehet (kell) csinálni a mielőbbi előrelépésért.

 

 

KépE-Sky BIG LAMA

Ez már egy nagyobb méretű koaxiális helikopter, szintén kezdőknek, mert minden koax jóindulattal rendelkezik, de már a mérete imponáló, kint is használható és nem utolsósorban szép is.

 

 

KépE-Sky Honey Bee 2

Ez már egy bevezető gép az RC Helikopterek világába, fix állás szöggel rendelkezik, de már farok légcsavarral, így már kicsit bonyolultabb az irányítása mint a koax képeknek, de nagyobb a fordulékonysága, gyorsabb, ezáltal nagyobb a repülési élmény is. Elsősorban ez is beltéri vagy szélcsendben repülhető gép.

 

Ha a helikopter repülést komolyan szeretnéd csinálni és szeretnél sikereket elérni a repülés mellett nagyon fontos a szimulátorokon történő repülés. Sokkal egyszerűbb egy új manővert szimulátoron kipróbálni mint az igazi modellünkön – nem utolsó érv ha nem jön be akkor olcsóbb is... Vannak ingyen letölthető és meglepően jó szimulátorok ilyen pl. az FMS szimulátor, de ha komolyak a céljaid feltétlen kell egy komolyabb pl. Phoenix. Én ezt használom és úgy gondolom, hogy amit itt tudok azt majd már csak annyival csinálom rosszabbul a modellemmel amennyivel jobban féltem...

Nézzük gyakorlatban...

L a m a  I V

  

B I G  L a m a

 

H o n e y  B e e  2 

 

És én is egy kicsit....

 


 

És ha már minden megy akkor jöhet a 3D repülés, fejjel le, fejjel fel, de vigyázz ne ész nélkül fejjel a falnak...

És ha már a 3D Mester a cél... 

Nagyon jó gyakorlást és jó repülést kívánok!

(c) Minden ami RC Helikopter

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: lladam@fremail.hu

(Deák István László, 2014.07.12 10:54)

Szia! Tudod kint is használni nagyon nem befolyásolja azt a nap az csak mende-monda.. nekem kettő fly max gépem is volt IR-es még Németországból hoztam,de kint tűző napon szélcsendben felment vagy 60 méterre is. Jó kis móka szerintem vágj bele! :)

Helikopter kérdés

(Benjámin (sz_ben@citromail.hu), 2014.07.11 21:58)

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni valaki tapasztaltabbtól ebben a témában.Nem rég vettem egy Double Horse 9104 3.5 csatornás helikoptert de nekem valahogy sehogy sem meg az irányítása pedig láttam sok videót amibel tök kicsi helyen is elvannak vele és emiatt hiányzik az élmény.Mikor felszáll akkor is elmegy vagy balra vagy jobbra aztán megáll és ha irányítani próbálom balra vagy jobbra akkor csak balra pörög az egész ha jobbra akkor meg sem mozdul ezért sem tudtam elkerülni,hogy ne mennyen neki valaminek.Szeretnék segítséget kérni mit csinálok rosszul? Ugye ezen a gépen csak 1 szervó van ami előre és hátra irányítaná de ez sem mindig tökéletes.A videóban amit linkeltem fel sem tudom fogni,hogy tudja olyan jól irányítani.Valami tanuló videó esetleg vagy jó tanács?vagy szimulátor? :/
ITT A VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=j8T59dA9j8A
Kérlek ha valaki tudna esetleg írjon az e-mail címemre előre is köszönöm leírom még egyszer sz_ben@citromail.hu

Re: Helikopter kérdés

(Benjámin (sz_ben@citromail.hu), 2014.07.12 10:39)

ui:fontos lenne! :/

Verseg

(Deák István László, 2014.07.12 09:30)

Helló sziasztok! Még quadrocopterrel nem repültem,de Németországból hoztam fly maxx hellikptereket,és azzal gyakorolgattam... Most egy Óriás ciklon quadrocoptert akarok venni kamerával mindennel együtt 47 ezer ft! A Kérdésem az,hogy jól kezelhető e repülési ideje mennyi,és az aksit tudnám e turbózni,hogy tovább repüljön? Köszönöm a válaszokat.

Re: Verseg

(Deák István László, 2014.07.12 09:31)

http://www.pacomodell.hu/rc-helikopter/ciklon-orias-quadcopter.html Ez lenne csak elfelejtettem csatolni. Erről kérnék infót köszönöm...

Dévid

(s.asd@freemail.hu, 2014.07.10 14:21)

üdv mundenkinek. egy elég alap dolgot szeretnék kérdezni. nemrégiben vettem egy T643 as helit, nagyon tetszik a gép és élmény is reptetni viszont elég kis előrehaladási sebessége van. ezt mivel ls hogyan tudnám növelni hogy egy helyben is továbra is megáljon viszont az előre meneti sebessége nagyobb legyen?

2230 Gyömrő, Szent István ,u 116

(Szappanos Zoltán, 2014.02.28 13:26)

Üdvözletem a kedves sportársaknak ! Kérdésem lenne a tapasztalt kollégákhoz...........miszerint kb 1 hónapja vettem a Perkinsnek a Twister 3D Stormját amivel ún. gázgörbésen (kb 40 % teljesítmény ) lebegek. A kapcsolóval amivel full fordulatra teszem még nem mertem megpróbálkozni :D Na már most az 5-6 éves repcsis gyakorlatomból én azt hoztam, hogy az alul motorozott géppel ott is nehéz felszálni mert ugye leakar esni jobbra -balra........tehát a kérdésem ,hogy stabilabb-e vajon a nagy fordulattól a gép? vagy sem ? Tiszetelettel: Szappanos Zoltán

Re: 2230 Gyömrő, Szent István ,u 116

(mi24misu, 2014.03.01 14:43)

Szia Zoli,
Igen ,jól gondolod ha nagyobb a fordulatot a gép stabilabb de óvatosan emeld mivel gyorsabban is fog reagálni az esetleges hibákra.
Üdv. T.Misu

Re: 2230 Gyömrő, Szent István ,u 116

(Viktor, 2014.03.30 22:10)

Kedves Zoltán!

Kíváncsi lennék, hogy milyen tapasztalataid vannak a helivel (Twister 3D Storm) kapcsolatban?

Válaszod előre is köszönöm!

Bp. Nyár utca.26.

(Czére Ákos, 2014.03.22 11:41)

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az "öreg rókáktól". Egy RC GD999 illetve egy RC Z010G daráló. Mindkettő kéz alatt, de újak elvileg. Kb. egy árban vannak, 1500 ft a difi. Ti melyiket vennétek meg???!!!
Köszi a tippeket mindenkinek.
Ákos

Re: Bp. Nyár utca.26.

(Mi24Misu, 2014.03.22 20:42)

Szia Ákos!

Nos mindegy melyiket választod. Mindegyik 3,5 csatornás Infra vezérlésű heli. Arra jók, hogy megnézd akarsz-e ezzel a modellezéssel foglalkozni és ha igen akkor egy komolyabb 4 vagy 6 csatornás gépet fog választani amit már lehet igazi helikoptermódjára vezetni.
Üdv. T. Misu

T-rex, de melyik?

(norby, 2014.01.31 11:21)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy nagyobb elektromos helit. A T-rex 450 és T-rex 550 között dilemmázok. Melyiket érdemes megvenni, alkatrészellátás és üzemeltetés ... stb tapasztalata van valakinek?

Re: T-rex, de melyik?

(Mi24Misu, 2014.01.31 15:27)

Szia norby,
Ha nagyobbat akarsz venni akkor T-rex-500 vagy 550 jó gondolat. Az alkatrész ellátás tökéletes és a gépek is. Alkatrész itthon, fórumon vagy külföldön is megoldott. Én azért javaslok 500 ast mert abba olyan aksi megy amiből kettő kell a 600-ba ha tovább lépnél. De ha maradsz a méretnél akkor az 500 as egy méretes szép gép.
Üdv. T. Misu

E-Sky LAMA IV

(TakZo, 2014.01.04 12:19)

Sziasztok!

Múlt nyáron vettem magamnak egy kis helikoptert de sajnálattal tapasztaltam,h akárhányszor megpróbáltam reptetni valamelyik irányba elhúzott a gép azt sikerült beállítanom,h előre-hátra már nincs ez a gond de most meg azt csinálja,h. ha felszállók vele elindul magától jobbra.
Erre tudnátok valami tanácsot adni ?
Illetve még annyi kérdésem lenne,h a távirányítóhoz nincs szimulátoros cd és kábelt azt hol tudnék beszerezni?

előre is köszönöm a választ :)

Re: E-Sky LAMA IV

(Mi24Misu, 2014.01.05 22:29)

Szia, egy koax heli ne húzzon se jobbra se balra, ki kell vizsgálni miért ment előre és hátra ott lehet a jobbra elmozgás oka is... Ha minden jól be van állítva, a lapátok jók a fordulat egyenlő akkor függőlegesen emelkednie kell. Esetleg ha a súlypontja nem jó akkor kisebb súlyokkal próbáld beállítani - ha forgószárny-tengelynél megemeled (aksi benne) akkor a súlypontjának jónak kell lenni.
Szimulátornak a Phoenixet ajánlom, abban van CD és kábel is... Beszerezhető pl. a www.dx.com -on.

Üdv.T. Misu

SPEKTRUM DX5E

(Robertoo, 2013.04.24 12:40)

Sziasztok!

A közeljövőben szeretnék elkezdeni helikopterezni és netes olvasgatások után, úgy döntöttem vennék egy SPEKTRUM DX5E távirányító szettet és vmi szimulátort hozzá. aztán ha jól megy később egy helit is.

szerintetek jó ez a táv, vagy vegek másmilyet?Mit ajánlanátok?
A választ előre is köszi

Re: SPEKTRUM DX5E

(mi24misu, 2013.04.24 12:45)

Szia,
Ne vegyél ilyen távot mivel egy helikopter irányításához 6 csatornás rádió kell minimum. Természetesen vagy 4 csatatornás heli de az inkább csak tanuló gép a komolyabbak min. 6 csatornásak.
Szimulátornak a Phoenix-et ajánlom az valóban jó és hasznos.
Üdv. T. Misu

Re: Re: SPEKTRUM DX5E

(Robertoo, 2013.04.25 13:00)

Köszi a választ!

Esky Belt CPX beállítás

(Bereczki Balázs, 2012.09.16 15:11)

Sziasztok!

Nemrég tértem át a címben említett gépre, és a segítségeteket szeretném mérni a beállításában. Már voltam egy szakinál aki elvileg segített állítani rajta, de igazából mivel nem Align meg Trex ezért lehúrrogta és nem is nagyon foglalkozott vele. Kicsit már kezdem feladni, mert nem jövök rá bizonyos dolgokra.
Ha valaki esetleg tudna segíteni azt megköszönném!

Re: Esky Belt CPX beállítás

(mi24misu, 2012.09.16 18:47)

Szia, mond mi a kérdés... ha tudok segítek,
de küldheted a kérdésedet a mi24misu@gmail.com e-mailre is.

Üdv. T. Misu