Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HK TUFF - RC Repülő

2012.05.31

HK TUFF Trainer, 4 Csatornás, kezdő RC Repülő. 

Mivel nem volt még dolgom RC repülővel így szerettem volna - ha nem is törhetetlent - egy strapabíró modellt. Ezért eset a választás egy EPP anyagból készült gépre ami kellőképpen merevítve van carbon szálakkal. 

tufftrainersub1.jpg 

Nekem is - mint minden kezdőnek - fontos a kinézet is, ezért a kategóriában további érv volt ezen típus mellett ez a szempont is....

 

A gép kicsomagolás után pont a várakozásnak megfelelő. Szinte teljesen össze van építve, a szervók, rudazatok beépítve, szabályzó megforrasztva, motor helyén stb.... valóban egyszerű lesz összeépíteni. A festése szép, (nem keverendő össze nyilván egy csúcs modell festésével) az EPP anyag mellett egy repülőgép formájú modell...

Méretei:

  • Fesztáv: 890 mm
  • Hossza: 745 mm
  • Felszálló súly: 320-360 gr.

Elektronika:

  • Motor: 2208 – 1400 KV
  • ESC: 15-20 A w/BEC
  • Szervó: 8gr. 4db.

 

 Talán hamarosan ilyen lesz. 

 

2012.02.28 : A repülőhöz eredetileg Gumis propeller felszerelést ajánl a gyártó, de ezt a PropSaver és Propeller „összeférhetetlensége miatt” elvetettem. Beszereztem egy profik által ajánlott Adaptert így az összeépítés mehet tovább.

 

propp_saver_collet_adapter.jpg

  

2012.03.11 : Végre volt egy kis idő és sikerült a repülés készre összeépíteni...  Ma esik az eső így nem igen lesz berepülve délután.

 

 imag0166.jpg

Berepülésre várva....

2012.05. Sikerült az első szárnypróbálgatást elvégezni ezzel a kis tanulógéppel, nagyon jó és furcsa érzés volt a helikopterek után. Sajnos a landolás nem volt problémamentes így elő kellett venni a CA ragasztót, de semmi baja a gépnek nem lett. Várjuk a következő szélmentes délutánt a tapasztalat szerzésre. 

 

 

(c) Minden ami RC Helikopter

 

 

A mappában található képek előnézete HK TUFF EPP, RC Repülő

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.