Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


T-Rex 500 ESP 3G és TAROT 500 ESP építés

Jönnek a szerelősebb idők, építek a barátomnak egy T-Rex 500 ESP 3G FBL helikoptert és magamnak egy TAROT 500 ESP FBL (Tarot ZYX-S) gépet. A két gépet lépésenként építem, egymással párhuzamosan, kíváncsi vagyok melyik milyen minőség, melyik milyen anyagból van, milyenek az illesztések stb.

Az első munkanap... (A főrotorok - Main rotor - összeépítése), - 2012.09.21.

A második munkanap... (Törzs - Main frames - összeépítése), - 2012.10.01

Harmadik munkanap... (Farokrendszer beépítése), 2012.10.16.

 


 

Az első munkanap: 

Mind két főrotor összeszerelve érkezett, de ezt így nem lehet beépíteni, szétszedem és újra összerakom, zsírozom a csapágyakat és használok csavar rögzítőt.


align-rotor-01.jpg

Az elkészült ALIGN Főrotor egy része...

  

tarot-rotor-01.jpg

... és TAROT Főrotor rész.

 

Kész vannak a Főrotorok, itt mindkettőről elmondható, hogy kiváló minőség, az illesztések tökéletesek, mindkét lapátbefogó vaj puhán mozog és természetesen semmi kotyogás.

Vissza >>>

 

A második munkanap:

 

 500_torzs_01.jpg

 

500_torzs_02.jpg

Az elkészült Tarot és ALIGN 500 ESP törzsek 

 

Elkészült mind két helikopter törzse, itt is az anyagok minősége tökéletes, de míg az ALIGN minden alkatrésze (motortartó, csapágyházak) pontosan illeszkedtek a rögzítő furatokhoz, addig TAROT-nál ezen lyukak méretét fel kellett fúrni 0,5 mm-el nagyobbra. Az illesztési probléma áthidalása után két nagyon jó minőségű törzset kaptam.

 

Harmadik munkanap:

 

 imag0488.jpg

 

 

imag0480.jpg

Az elkészült farokrendszer...

 

 

Sikerült ismét előre lépni a gépekkel egy picit.. Itt ismét az ALIGN hozta az elvárást, tökéletesen illeszkednek az alkatrészek, aminek kell belemegy, aminek kell rámegy, a csavarok lyukai ott vannak, egyszerűen tökéletes. A hajtás főfogaskeréktől olyan finom , hogy szinte hihetetlen. Nem mondható mindez el a TAROT-ról. Itt is minden a helyén van, de a nyomaték pálca kicsit íves, ezt kiegyengettem de azért nem 100%. A farokcsőre a farokhajtás nem csúszik fel könnyen, itt be kellett vetni a gumikalapácsot.

Miután össze állt a TAROT farokész érezhetően más a meghajtás, kicsit, feszesebb, ami gondolom többlet fogyasztással, teljesítmény romlással fog járni. Itt elgondolkozom, hogy még időben – most – cserélem a nyomatékpálcát ALIGN-ra. 

 

Vissza >>>

 

(c) Minden ami RC Helikopter - 2012

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete TAROT és T-REX 500 Építés

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.